Eevahenna Aalto, Skiftninger

Åpningstider: 02. april-28. mai

Svalbard (2011)

Det er med stor glede at Adde Zetterquist kunstgalleri inviterer til en separatutstilling med tekstilkunstneren Eevahenna Aalto. Hun er født og oppvokst i Finland, men bosatte seg i Hammerfest for over 40 år siden. 

Aalto lager hovedsakelig billedvev, og har mange større utsmykningsoppdrag bak seg, blant annet politihuset i Tromsø og Hamarøy kirke. Hun har hatt bred utstillingsvirksomhet, og har blitt kjøpt inn av De samiske samlinger, Norsk kulturråd og Nordnorsk Kunstmuseum.

Aalto jobber med et konstruktivistisk formspråk. Overflaten i billedvevene er skarpt inndelte geometriske former, som til sammen utgjør strenge, stabile komposisjoner. Bildene er allikevel ikke statiske, ettersom formene og fargene spiller sammen og skaper spenninger og bevegelser.

Det oppstår også spenninger i verkene i kontrasten mellom den strenge komposisjonen og det myke, stofflige materiale. Aaltos billedvever har i hovedsak abstrakte motiver, men hun inkluderer også mer figurative elementer som bryter opp inntrykket.


Ingar Øistad og Suzannah R. Øistad

Åpningstider: 04.06.2017 - 30.07.2017

Ingar Øistad, Frodige  kvinner, dyptrykk  1993

Adde Zetterquist kunstgalleri er glade for å kunne ønske velkommen til årets sommerutstilling med Ingar Øistad og hans datter Suzannah R. Øistad. Utstillingen vil bestå både av grafikk, tegning og installasjon. 

Ingar Øistad er utdannet på Kunstskolen i Trondheim og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Han er kjøpt inn av blant annet Nasjonalgalleriet, Trøndelag Kunstgalleri og Norsk kulturråd. Øistad har særlig markert seg med sin grafikk, og har eksperimentert mye med ulike teknikker. Han har et figurativt formspråk, der menneskekroppen er et gjennomgående motiv. Hans bilder viser ofte drømmende og stemningsfulle verdener, med vakre detaljer. 

Suzannah R. Øistad studerer ved Kunstakademiet i Oslo og jobber både med tegning, skulptur, maleri og grafikk – særlig tresnitt. Hun har deltatt på flere utstillinger, blant annet hos Akershus Kunstsenter.

Ingunn Utsi

Bare et øyeblikk – Dušše čalbmeravkaleames

05 februar - 26. mars

Vi har den store glede av å kunne presentere separatutstillingen «Bare et øyeblikk – Dušše čalbmeravkaleames» av den samiske kunstneren Ingunn Utsi i vårt gjestegalleri. Ingunn Utsi har markert seg med sin kunst i både inn- og utland, og har ved siden av sitt kunstnerskap vært en viktig forkjemper for oppbygningen av samiske kunstnerorganisasjoner.

Hun har både jobbet med billedkunst og skulptur, og i denne utstillingen vises et utvalg av begge deler. Skulpturene er laget av vanlig trevirke, samt rekved som kunstneren selv har hentet langs strendene ved sitt bosted i Nordkapp. Det å hente rekved i fjæra har alltid vært en viktig del av Ingunn Utsis liv, helt siden hun som barn hentet det til brensel sammen med sine foreldre. 

Ingunn Utsis skulpturer viser både tålmodighet og dyktig håndverk, men også en stor forståelse av og kjærlighet til materialet. Når hun lager skulpturer går hun i dialog med materialet sitt, og hennes personlige forhold til hver skulptur røpes i at de alle har sine små detaljer og hemmeligheter. Dette gjelder også ved utstillinger, og Ingunn Utsi har selv vært med på monteringen hos oss. 

Resultatet har blitt en vakker og unik utstilling, som vi er glade for å kunne vise frem. Velkommen!

KAJSA ZETTERQUIST

Jubileumsutstilling med nye malerier og tegninger

8 oktober - 20 november 2016

Felicia, fri

ODDVAR LØKSE OG ELLEN JACOBSEN

Tegning og skulptur

14 august - 2 oktober 2016

GRETHE UNSTAD

Malerier 2002 - 2016

29. mai - 7. august 2016

ABSTRAKT

Verk fra De Samiske samlinger

7. februar - 5. april 2016

ULLA NILSSON

Keramiker fra Sverige.

6. september - 1. november 2015

GUNNVEIG NEROL

Malerier

3 - 31 mai 2015

KNIVER I SAPMI

08. februar - 30. april 2015

Adde Zetterquist kunstgalleri ønsker å markere Samefolketsdag med denne utstilling.

Utstillingen består av over 30 kniver, både bruks- og kunstkniver. De fleste er utlånt fra

De Samiske samlinger i Karasjok, men vi har også fått låne noen fra private samlinger. 

GUNN HARBITZ

Skulptur

07. SEPTEMBER - 23. NOVEMBER 2014

Utstillingen heter TO og består av 8 skulpturer – de to største er monumentale

og har hver en vekt på ca ett tonn. Skulpturene er laget spesielt til denne utstillingen.

I tillegg viser vi en skulptur i kamfertre, Korallen, som bidro til at kunstneren fikk

S.G. Arkitekters kunstnerstipend i 2014. Alle skulpturene er til salgs.

UTSMYKKING

Samtidig med utstillingsåpningen ble det avduking av utsmykkingsoppdraget som Gunn Harbitz

har utført til Adde Zetterquist kunstgalleri. Skulpturen heter Parallell og står ved inngangspartiet.

Utsmykkingen bidrar til å forsterke uterommet og aktivisere møtet mellom ute og inne.

HARALD MYRVANG

Maleri, tegninger og grafikk.

22 juni - 24 august 2014

SAMISK KUNST GJENNOM 40 ÅR

Samisk kunst og kunsthåndverk

Utstillingen er utlånt fra RiddoDuottarmuseat i Karasjok og består av verk innkjøpt til

De Samiske Samlinger de siste 40 år. Kunstnerne er fra hele Nordkalotten og vi får se

det ypperste i kunsthandverk, skulptur og billedkunst.

De gjenspeiler den kreativitet og manfold som kunstnerne i nord besitter.

2 februar - 1 mai 2014 

IRMA SALO JÆGER

Maleri

12. oktober - 15 desember 2013

Utstillingen består av 7 store verk fra de siste 8 år og kan sees i gjestegalleriet frem til 15. desember.

Irma Salo Jæger (f. 1928) er født i Soini i Finland. Hun er magister i  kunsthistorie og har kunstutdanning fra Statens Håndverks- og kunstindustriskole, Oslo (1954-57) og Statens Kunstakademi, Oslo (1958-61) Hun var sentral i den modernistiske abstrakte kunstretningen som hadde sitt gjennombrudd i Norge på begynnelsen av - 60 tallet. Bildene hennes har utviklet seg fra naturlyrisk, nonfigurativt maleri til kontrastrike, konstruktive bilder. Fargene er klare og sterke, der linjer, former og farger skaper en harmonisk helhet.

Irma Salo Jæger har utført flere store utsmykningsoppdrag bl.a. for Universitetet i Agder, Rikshospitalet og Bodø lufthavn. Hun har vært festspillutstiller i Bergen i 1989 og i Harstad i 1997 og er representert i mange offentlige samlinger. Hun har vært aktiv i kunstpolitikken og hun har vært professor ved Statens Kunstakademi i Oslo 1986-92.

I 2008 ble hun tildelt riddertegnet av 1. klasse av Finlands Løves Orden og i 2010 ble hun utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk kunst.

Gjestegalleriet

Gjestegalleriet er på ca 65 m2 og vil vise skiftende utstillinger.

Kunstnere som ønsker å stille ut sender en forespørsel med CV og beskrivelse av kunstnerisk virke.