Adde Zetterquist kunstgalleri

.

Adde Zetterquist kunstgalleri åpnet 19 juni 2013. Det er et visningssted for Per Adde og Kajsa Zetterquists billedkunst og utstilling om deres liv og virke. Galleriet inneholder hvert sitt utstillingsrom for Per og Kajsa og i tillegg Adde Zetterquist kunstsamling, et Gjestegalleri, kunstverksted for barn og et magasin. I den felles vestibyle med NNPS, Nordland Nasjonalpark Senter, finnes utstillingen Liv og Virke om Per og Kajsas spennende og interessante liv med sterkt engasjement for naturvern og for samenes og kunstnerærs rettigheter i det norske samfunnet.

Adde Zetterquist kunstgalleri er resultatet av en internasjonal arkitektkonkurranse som ble vunnet av Margrethe Friis fra LPO Arkitekter i Oslo. Hun kaller bygget for Tangent. På våren 2013 sto det 650 m2 store kunstgalleriet klart! Det er bygget i massivt tre og dekket med spon av gran. Konseptet er hel ved.

Adde Zetterquist kunstgalleri er reist av Nordland fylkeskommune i samarbeid med Nordland nasjonalparksenter som arena for formidling av verdier knyttet til kunst, natur og samisk kultur. Galleriet får driftstilskudd av Nordland Fylkeskommune og Saltdal kommune.

 

 

Galleri for Per Adde

Galleri for Kajsa Zetterquist

Kunstverksted for barn og unge

Utstilling om Kajsa og Pers Liv og virke

Gjestegalleri

Lørdag 16. april 2016 åpnet Per Adde sin jubileumsutstilling, i forbindelse med sin 90 års dag. På denne salgsutstillingen viste han frem 21 nye malerier, hvor alle var malt i løpet av 2015-16

Fotografiet under viser billedkunstner og forfatter Synnøve Persen, som åpner Per Addes nye utstilling, forran et fullsatt galleri.

 

Lørdag 18. april 2015 kl 12.00 åpnet separatutstilling med Per Adde 

Utstillingen består av 30 malerier.

Søndag 2. november 2014 kl 12.00 åpnet nye utstillinger av

Per Adde og Kajsa Zetterquist.

Kajsa Zetterquist: Furioso, 2014

Utstillingen består av malerier som tilhører kunstsamlingen og som ikke har vært vist tidligere og nye maleri som er utlånt fra kunstnerne. I tillegg ble det overrakt gaver til kunstsamlingen fra Venneforeningen og Marja Zetterquist.